Avaliação da eficiência de colunas de imunoafinidade para determinação de Ocratoxina A em amostras de café solúvel
pdf

Como Citar

SHUNDO, L., ALABURDA, J., Conceição , L., LAMARDO, A., NAVAS, S. A., RUVIERI, V., & SABINO, M. (2011). Avaliação da eficiência de colunas de imunoafinidade para determinação de Ocratoxina A em amostras de café solúvel. Boletim Do Instituto Adolfo Lutz - BIAL, (1), 52–53. Recuperado de https://periodicos.saude.sp.gov.br/BIAL/article/view/40048
pdf

Referências

Jorgensen K. Occurrence of ochratoxin A in commodities and processed food – a review of EU occurrence data. Food Addit Contam. 2005;22:26-30.

Commission Regulation (EC) nº 123/2005 of 26 January 2005. Amending Regulation (EC) nº 466/2001 as regards ochratoxin A. Official Journal of the European Union, 28 of january 2005; L25/5.

Brasil. Ministério da Saúde. Agência Nacional de Vigilância Sanitária – Anvisa. Resolução RDC nº 7, de 18 de fevereiro de 2011, dispõe sobre limites máximos tolerados (LMT) para micotoxinas em alimentos. Diário Oficial [da] União, Brasília, 9 de março de 2011, Seção I.

Scott PM, Trucksess MW. Application of Immunoaffinity Columns to Mycotoxin Analysis. Journal of AOAC Int. 1997;80(5):941-948.

Senyuva HZ, Gilbert J. Immunoaffinity column clean-up techniques in food analysis: A review. J Chromatogr B. 2009;878(2):115-132.

Trebstein A, Seefelder W, Lauber U, Humpf HU. Determination of T-2 and HT-2 Toxins in Cereals Including Oats after Immunoaffinity Cleanup by Liquid Chromatography and Fluorescence Detection. J Agric Food Chem. 2008;56(13):4968-4975