Botulismo

Autores/as

  • Alessandra Lucchesi de Menezes Xavier Franco Centro de Vigilância Epidemiológica "Alexandre Vranjac"
  • Nídia Pimenta Bassit Centro de Vigilância Epidemiológica "Alexandre Vranjac"
  • Maria Carla da Silva Centro de Vigilância Epidemiológica "Alexandre Vranjac"

DOI:

https://doi.org/10.57148/bepa.2022.v.19.37877

Palabras clave:

botulismo, alimento

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Métricas

Cargando métricas ...

Citas

Ministério da Saúde (BR). Secretaria de Vigilância em Saúde. Departamento de Articulação Estratégica de Vigilância em Saúde. Guia de vigilância em saúde. 5. ed. Brasília; 2021.

Eduardo MBP, Mello MLD, Katsuya EM, Campos JC. Manual de BOTULISMO Orientações para profissionais de saúde. São Paulo, 2002b, 41p. São Paulo: DDTHA/CVE; 2002.

Centers for Disease Control and Prevention. Morbidity and Mortality Weekly Report. Clinical guidelines for diagnosis and treatment of botulismo. Atlanta (USA); 2021.

Centers for Disease Control and Prevention. Emergency Preparedness and Response. Botulism: diagnosis & laboratory guidance for clinicians. Atlanta (USA); 2006.

Sobel J, Rao AK. Making the best of the evidence: toward national clinical guidelines for botulismo. CID.2018;66(Suppl 1):S1-S3. https://doi.org/10.1093/cid/cix829. DOI: https://doi.org/10.1093/cid/cix829

Publicado

2023-03-01

Cómo citar

1.
Franco AL de MX, Bassit NP, Silva MC da. Botulismo. Bepa [Internet]. 1 de marzo de 2023 [citado 18 de mayo de 2024];20(220):1-14. Disponible en: https://periodicos.saude.sp.gov.br/BEPA182/article/view/37877