Proposta de criação do Comitê Estadual para a Promoção da Alimentação Saudável para Prevenção de Doenças Crônicas Não-transmissíveis (DCNT) no Estado de São Paulo

Autores/as

  • Divisão de Doenças e Agravos Não-transmissíveis Centro de Vigilância Epidemiológica

Resumen

 

 

 

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Métricas

Cargando métricas ...

Citas

WHO. World Health Organization. The world health report 2002: reducing risks, promoting healthy life. Geneva; 2002.

WHO. World Health Organization. Diet, nutrition and prevention of chronic diseases. Geneva; 2003. (WHO Technical Report Series, 916).

WHO. World Health Organization. Fruit and vegetable promotion initiative: a meeting report 25-27/8/03. Geneva; 2003.

WHO. World Cancer Research Fund. American Institute for Cancer Research. Food, nutrition and prevention of cancer: a global perspective. Washington DC, 1997.

Rimm EB, Ascherio A, Giovannucci E, Spiegelman D, Stampfer MJ, Willet W. Vegetable, fruit and cereal fiber intake and risk of coronary heart disease among men. J Am Med Acad1996; 275:447-51.

Monteiro CA, Mondini L, Costa RBL. Mudanças na composição e adequação nutricional da dieta

familiar nas áreas metropolitanas do Brasil. Rev Saúde Pública 2000; 34:251-8.

DHHS. Department of Health and Human Services. Healthy people 2000. National Health Promotion and Disease Prevention Objectives. Washington (DC), 1991. (DHSS Publication PHS 91-50213).

Subar AF, Heimendinger J, Patterson BH, Krebs-Smith SM, Pivonka E, Kessler R. Five a Day for Better Health: baselines study of American fruit and vegetables consumption. Rockville, MD: National Cancer Institute, National Institute of Health 1992.

WHI. World Health Organization. Fifty-seven World Health Assembly. Global Strategy on Diet, Physical Activity and Health. Geneva: WHO, 2004 [on-line]. Disponível em: http://w.w.w.who.int/hpr/NPH/docs/gs_global_strategy_general.pdf>. [2004/set/10].

Publicado

2007-07-30

Cómo citar

1.
Divisão de Doenças e Agravos Não-transmissíveis. Proposta de criação do Comitê Estadual para a Promoção da Alimentação Saudável para Prevenção de Doenças Crônicas Não-transmissíveis (DCNT) no Estado de São Paulo. Bepa [Internet]. 30 de julio de 2007 [citado 19 de mayo de 2024];4(43):16-7. Disponible en: https://periodicos.saude.sp.gov.br/BEPA182/article/view/38740

Número

Sección

Información Técnica