Proposta de criação do Comitê Estadual para a Promoção da Alimentação Saudável para Prevenção de Doenças Crônicas Não-transmissíveis (DCNT) no Estado de São Paulo

Autores

  • Divisão de Doenças e Agravos Não-transmissíveis Centro de Vigilância Epidemiológica

Resumo

 

 

 

Downloads

Não há dados estatísticos.

Métricas

Carregando Métricas ...

Referências

WHO. World Health Organization. The world health report 2002: reducing risks, promoting healthy life. Geneva; 2002.

WHO. World Health Organization. Diet, nutrition and prevention of chronic diseases. Geneva; 2003. (WHO Technical Report Series, 916).

WHO. World Health Organization. Fruit and vegetable promotion initiative: a meeting report 25-27/8/03. Geneva; 2003.

WHO. World Cancer Research Fund. American Institute for Cancer Research. Food, nutrition and prevention of cancer: a global perspective. Washington DC, 1997.

Rimm EB, Ascherio A, Giovannucci E, Spiegelman D, Stampfer MJ, Willet W. Vegetable, fruit and cereal fiber intake and risk of coronary heart disease among men. J Am Med Acad1996; 275:447-51.

Monteiro CA, Mondini L, Costa RBL. Mudanças na composição e adequação nutricional da dieta

familiar nas áreas metropolitanas do Brasil. Rev Saúde Pública 2000; 34:251-8.

DHHS. Department of Health and Human Services. Healthy people 2000. National Health Promotion and Disease Prevention Objectives. Washington (DC), 1991. (DHSS Publication PHS 91-50213).

Subar AF, Heimendinger J, Patterson BH, Krebs-Smith SM, Pivonka E, Kessler R. Five a Day for Better Health: baselines study of American fruit and vegetables consumption. Rockville, MD: National Cancer Institute, National Institute of Health 1992.

WHI. World Health Organization. Fifty-seven World Health Assembly. Global Strategy on Diet, Physical Activity and Health. Geneva: WHO, 2004 [on-line]. Disponível em: http://w.w.w.who.int/hpr/NPH/docs/gs_global_strategy_general.pdf>. [2004/set/10].

Downloads

Publicado

2007-07-30

Como Citar

1.
Divisão de Doenças e Agravos Não-transmissíveis. Proposta de criação do Comitê Estadual para a Promoção da Alimentação Saudável para Prevenção de Doenças Crônicas Não-transmissíveis (DCNT) no Estado de São Paulo. Bepa [Internet]. 30º de julho de 2007 [citado 23º de julho de 2024];4(43):16-7. Disponível em: https://periodicos.saude.sp.gov.br/BEPA182/article/view/38740

Edição

Seção

Informe Técnico